Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι είναι το Μέλι

Το Μέλι
Το μέλι χωρίς υπερβολή είναι δώρο ζωής για τον άνθρωπο. Το δημιουργούν οι μέλισσες, συλλέγοντας την πεμπτουσία των φυτών, βοτάνων, λουλουδιών,ανθέων και με μια θαυμαστή διεργασία τα εμπλουτίζουν και τα μετουσιώνουν στο μέλι.
Εχει αποδειχθεί ότι το μέλι διαθέτει πλήθος συστατικών απαραίτητων για τον οργανισμό. Μέχρι στιγμής έχουν ανιχνευθεί με επιστημονική έρευνα 182 διαφορετικά στοιχεία.
Περιέχει φυσικούς υδατάνθρακες και δεκάδες φυσικά στοιχεία, όπως βιταμίνες, ένζυμα, αμινοξέα, υπεροξείδιο του υδρογόνου, μεταλλικά στοιχεία κ.α., τα είδη και η ποσότητα των οποίων συμπληρώνουν τις ελλείψεις της σύγχρονης διατροφής.
Είναι πλούσια βιολογική τροφή άμεσης ενέργειας, που αφομοιώνεται αμέσως από τον οργανισμό μας και για αυτό δεν κουράζει το συκώτι και τα άλλα όργανα. Για τους λόγους αυτούς πολλοί ειδικοί επιστήμονες (διαιτολόγοι, υγιεινιστές κ.α.) συνιστούν το μέλι στη διατροφή, αφού η χρησιμότητα του είναι πολλαπλή.
Ξέρουν ότι το μέλι είναι ωφέλιμο σε όλους τους ανθρώπους, ιδιαίτερα σε παιδιά, εγκύους, αθλητές, ηλικιωμένους, αρρώστους και σε όσους έχουν ειδικές ανάγκες λόγω σωματικής και πνευματικής κόπωσης.
Ακόμη, από την αρχαιότητα είναι γνωστές οι αντισηπτικές του ιδιότητες.
Είναι βακτηριογόνο και ανέκαθεν εχρησιμοποιείτο για την υγεία και τον καλλωπισμό του ανθρώπου.
Copyright © melitis 2011-2019
Powered by
Επιστροφή στο περιεχόμενο