Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Ιστορία μας

Η ιστορία μας ξεκινάει στα μέσα του 1930. Τότε ο παππούς Ηλίας Πολύζος ξεκινάει ως μελισσοκόμος, πιάνοντας στο βουνό μελίσσια και τοποθετώντας τα, στα λεγόμενα τότε κοφίνια. Και όπως συνηθίζεται, η μελισσοκομία περνά από γενιά σε γενιά και συνεχίζεται με τον πατέρα μου Αθανάσιο Πολυζο, ο οποίος στα μέσα του 1980 αρχίζει να ονειρεύεται μια πιο εξελιγμένη επιχείρηση μελισσοκομίας.
Και φτάνουμε στο σήμερα όπου πλέον η οικογενειακή επιχείρηση περνά στα δικά μου χέρια. Μεγαλωμένος και γαλουχημένος με αγάπη για τις μέλισσες, τα μυστικά τους και την αξεπέραστη γεύση του μελιού, αποφασίζω ότι πρέπει να πάω ένα βήμα πιο πέρα.
Η εμπειρία από παππού και πατέρα είναι ανεκτίμητη και μεγάλη, αλλά για να ολοκληρωθεί το φάσμα της γνώσης σχετικά με την μελισσοκομία και έχοντας πάρει πλέον την απόφαση να ασχοληθώ επαγγελματικά, παρακολουθώ για 1 χρόνο σεμινάρια ερασιτεχνικής και στην συνέχεια επαγγελματικής μελισσοκομίας στο Ι.Γ.Ε (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών) στο Μαρούσι στην Λ. Κηφισίας Κτήμα Συγγρού.
Εκεί, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Νικόλαος έρχεται να δέσει τις εμπειρικές μου γνώσεις με το επιστημονικό υπόβαθρο της μελισσοκομίας. Έχοντας πλέον όλα τα απαραίτητα εργαλεία στα χέρια μου παίρνω την απόφαση να φτιάξω το 2009 το δικό μου χώρο συσκευασίας και τυποποίησης μελιού, η διαδικασία ολοκληρώνεται στις αρχές του 2010.
Copyright © melitis 2011-2019
Powered by
Επιστροφή στο περιεχόμενο